Ono što posebno izdvaja alu stolariju je čvrstoća koja osigurava stabilnost, laganost, uštedu toplotne energije i lako održavanje.
Alu prozori i vrata od alumijumskih profila su otporni na sve atmosferske uticaje, pružaju dobru zvučnu i termićku izolaciju. Morate samo obratit pažnju kakvo staklo ćete izabrati da bi iskoristili sve prednosti alu stolarije.

Možda bi kod ove vrste stolarije trebalo naglasiti i estetski izgled i njegova glatka površina kao i mogućnost izbora većeg broja boja profila. Alu stolarija je tanja od pvc stolarije, pa mu otuda daje i elegantniji izgled.

Alu stolarija u Beogradu

Alu stolarija u Beogradu se najviše koristi za velike poslovne objekte, izloge poslovnih prostora i slično. Sve ove   prednosti omogućavaju da se zastakle te velike staklene površine, a lakoća održavanja je najveća prednost, dovoljno je samo da se prebriše krpom koji će joj vratiti sjaj. Nema uticaj na ljude i okolinu, aluminijum je materijal koji se može reciklirati

Aliminijumski profili se rade u dve verzije i to:

  • profil sa termoprekidom
  • hladni aluminijum (bez termoprekida)

alu-stolarija-vrataAlu aluminijumska stolarija sa termo prekidom ima dve komore, spoljašnju i unutrašnju između kojih je termo most. Tako da nema kontakta vazduha iz naših prostorija i spoljašnjeg vazduha. To omogućava odličnu termo izolaciju i na ovakvim prozorima nema kondenzacije sa untrašnje strane.

Hladni aluminijum ima samo jednu komoru i dosta slabije izoluje jer je bez termo prekida, pa se više koristi unutar objekata.

Zašto je popularna alu stolarija u Beogradu

Beograd je grad velikih kompanija i velikih poslovnih prostora. Možete videti zgrade koje izgledaju kao da su kompletno urađene u staklu. zato se i najviše koristi alu stolarija Beograd, ali tu su još neke osobine koje su presedne kao:

  • otpornost na koroziju, i sve vrste atmosferskih uticaja, a štiti ga tanak sloj oksida koji se formira na površini i štiti ga od dalje oksidacije i korozije.
  • nije toksičan materijal, ispunjava sve zahteve sa zdravstvene tačke gledišta
  • dobar izolator

Ako imate poslovni prostor, aluminijumska alu stolarija je pravi izbor.